В столетницата върви  завера за оставката на Корнелия Нинова. Именно

...
 В столетницата върви  завера за оставката на Корнелия Нинова. Именно
Коментари Харесай

Искат оставката на Корни, мълчала „отровно“ 6 дни за Русия

 В столетницата върви  завера за оставката на Корнелия Нинова. Именно с това се изяснява медийната й интензивност през последните два дни.  Това настояват опозиционери от „ Позитано “. Червеният водач е упрекван, че 6 дни е мълчала, откакто стана ясно, че в формален отчет на държавното управление Русия е посочена като опасност за Европа. След социалистите върви и иронична тайна версия, че проспаните дни Нинова прекарала в американското посолство, а това обяснявало дезертирането й.
Лидерът на социалистите проговори действително едвам в понеделник, обяснявайки, че Русия не е опасност, а стратегическа опция за европейска България. До тогава

на барикадата бяха леви публицисти и анализатори

като Петър Вoлгин, Светлана Шаренкова и други Вчера пък потегли към Патриотите  със заклинания, откакто от Атака упрекнаха Българска социалистическа партия, че сложили България пред ракетите на Русия.

Заради отчета на кабинета на Борисов към Нинова е имало очевидни офанзиви и апели от социалисти и членове на управление да реагира стремително против вероломното нахлуване над другарите от Кремъл. Без пояснение обаче съвсем седмица водачът се държал като в конспиративност.  Тежка офанзива последвала от лявото издание „ Поглед инфо “. Главният редактор на изданието Румен Петков посвети цялостен сериозен коментар, в който дефинира мълчанието на водача като „ отровно “.

„ Отровно безмълвие!

Въпреки че е извънредно време да назовем тишината с нейното тъкмо определение. Това е тишината на Корнелия Нинова. В основен момент за българската политика, в основен за левите гласоподаватели миг за достоверна борба, лидерката на левицата избра да се отдръпна и да пуска постове по всяка друга тематика, само че не и по тази.

Това мъчение е остро и политическо. Защото точно в такива огромни мигове, в моментите, когато би трябвало да се води достоверна битка, излиза наяве, че това, което беше оповестено като смяна в левицата, в действителност представляваше едно мощно деполитизиране на партията и овластяването на Нинова по метод, който я прави едноличен стопанин на " Позитано "!
Нинова изчезна от политическия небосвод.

И злополуката й не е опрощение

Значи тя съумя да се появи в сряда в Народното събрание, въпреки и за малко, само че не съумя да каже нещо от името на левицата по тематиката.
Това е недопустимо!
Това е неприемливо!
Това е мотив даже да й бъде поискана оставката! “, приканва лявата медия.

Последната тежка офанзива пристигнала от гръцкия остров Лимнос, където от няколко дни небезизвестният ген. Лонид Решетников съчетава отмора с присъединяване на дни отдадени на Русия. Генералът провел няколко диалога с правилни приятели в София и упорствал да се предприеме

отпор на нападките против Русия,

само че да се потърси сметка и за държанието на Нинова, настояват наши източници. Това е комфортен късмет за него да си върне тъпкано на другарката от „ Позитано “, поради лъжите и обвиняванията, които насочи към него преди година, свързани с кандидатурата на Румен Радев.

Предателството към Русия задействало и последния зложелател на аления водач – Георги Гергов, който е и съветски консул у нас. Заедно с Михаил Миков, Янаки Стоилов и други отлъчени от новото управление, са в центъра на завера за промяната на Корнелия. Гергов намерено приказва, че партията се проваля като съпротива, а Нинова единствено укрепва персоналната си власт.  Три провинциални организации били подготвени да изискат оставката на Корнелия, а напрежение се чака да има още на идващото Изпълнително бюро на Българска социалистическа партия. 

Сега в столетницата досегашни врагове и съперници се трансформират в съидейници за премахване на " общия зложелател " Корнелия Нинова.

 

http://www.faktor.bg

Виж всички публикации от www.faktor.bg-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР